Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Лесно реване с яйца и грис

Лесно реване с яйца и грис

редакция:
ИренаИрена
Новак
91
Лесно реване с яйца и грис
Снимка: Radovan Mojsijev
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Не знаем кой точно е измислил реването с грис и яйца, но му благодарим от сърце."

Необходими продукти

  • яйца - 10 бр.
  • грис - 120 г
  • захар - 500 г за сиропа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка при приготвянето на това реване е да се отделят белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците на пяна.

Към жълтъците започваме да прибавяме по-малко грис и малко разбити белтъци до изчерпване на смесите. Получената смес се изсипва в намазнена тава и се пече 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Оставяме изпеченото реване настрана, за да се охлади и пристъпваме към направата на сиропа.

Захарта се разтваря в 2 ч.ч. вода, кипва се и се вари на тих огън около 10 минути, докато се сгъсти.

Студеното реване се залива с горещ сироп, оставя се за няколко часа, за да се напои, след което се поднася.

Вижте също как да си направите турско реване или любимото гръцко реване.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А брашно няма ли
14.12.2024 20:30
1
Покажи всички подкоментари