Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Лесно суфле от грис

Лесно суфле от грис

Мариана В.Мариана В.
Новак
306
Лесно суфле от грис
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"За 10 секунди цялото суфле от грис изчезва от чинията"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 150 г
  • грис - 50 г
  • масло - 50 г
  • ванилия - 1 пак.
  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме прясното мляко със захарта, щипка сол и ванилията и кипваме. Намаляваме силата на котлона и добавяме 50 г грис, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица.

Оставяме сместа да поври около 10 минути на слаб огън, след което сваляме и прибавяме маслото. Оставяме да се охлажда, а ние пристъпваме към разделяне на яйцата на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват добре, а белтъците - на сняг.

Добавяме разбитите жълтъци и белтъци към млечната смес, объркваме много внимателно и прехвърляме в предварително намазнен съд за печене.

Суфлето се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Когато изстине, се обръща върху подходяща чиния, поръсва се с пудра захар и се поднася.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: