Начин на приготвяне
Смесваме прясното мляко със захарта, щипка сол и ванилията и кипваме. Намаляваме силата на котлона и добавяме 50 г грис, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица.
Оставяме сместа да поври около 10 минути на слаб огън, след което сваляме и прибавяме маслото. Оставяме да се охлажда, а ние пристъпваме към разделяне на яйцата на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват добре, а белтъците - на сняг.
Добавяме разбитите жълтъци и белтъци към млечната смес, объркваме много внимателно и прехвърляме в предварително намазнен съд за печене.
Суфлето се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Когато изстине, се обръща върху подходяща чиния, поръсва се с пудра захар и се поднася.