edin.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманици»Лесен Тутманик без Точене

Лесен Тутманик без Точене

19/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Дори без точене можем да направим един вкусен тутманик"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се погасява в киселото мляко. Яйцата се разбират и към тях се добавят млякото и олиото.

Слага се на порции брашното (заедно със солта и захарта), като целта е да се получи гъсто кексово тесто. При нужда може да се добави още брашно или малко вода.

Добавят се сиренето и кашкавалът, разбърква се.

Получената смес се изсипва в намаслена тава и се пече на 180 градуса при горен и долен реотан, докато тутманикът придобие златист цвят.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: