edin.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманици»Лесен Тутманик без Точене

Лесен Тутманик без Точене

19/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се погасява в киселото мляко. Яйцата се разбират и към тях се добавят млякото и олиото.

Слага се на порции брашното (заедно със солта и захарта), като целта е да се получи гъсто кексово тесто. При нужда може да се добави още брашно или малко вода.

Добавят се сиренето и кашкавалът, разбърква се.

Получената смес се изсипва в намаслена тава и се пече на 180 градуса при горен и долен реотан, докато тутманикът придобие златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest