Лесен Тутманик без Точене

19/02/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо112
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се погасява в киселото мляко. Яйцата се разбират и към тях се добавят млякото и олиото.

Слага се на порции брашното (заедно със солта и захарта), като целта е да се получи гъсто кексово тесто. При нужда може да се добави още брашно или малко вода.

Добавят се сиренето и кашкавалът, разбърква се.

Получената смес се изсипва в намаслена тава и се пече на 180 градуса при горен и долен реотан, докато тутманикът придобие златист цвят.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар