Начин на приготвяне
Сипете пшеничното брашно на плота и оформете кладенче. Вътре чукнете яйцата и ги разбийте с вилица.
Започнете да месите лепкаво тесто, като доизмесвайте с по малко от брашното. Готовото тесто увийте със стреч фолио и приберете за половин час в хладилника.
Запържете нарязаните лук и чесън. Добавете спанака и гответе до омекването му. Овкусете с подправките и чукнете вътре яйцето. Сипете рикотата и разбъркайте, оставете плънката да се охлади изцяло. След това настържете вътре пармезана.
Извадете охладеното тесто и го разделете на 4 части. Минете през машина за паста всяко парче, като изтънявате до желаната дебелина.
Сложете лист тесто в пластмасови форми за равиоли. Притиснете всяка дупка внимателно. Сложете лъжичка от плънката и покрийте с втори лист тесто. Изрежете и оформете равиолите.
Направете доматения сос. За целта в тенджера за пържете нарязаните лук и чесън. Прибавете доматите и овкусете с подправките. Гответе до изпаряване на течността.
Сварете равиолите в тенджера с вряща подсолена вода.
Разпределете равиолите в чини и ги полейте с доматения сос. Поръсете с пресен босилек и сервирайте веднага.
Домашните спаначени равиоли с рикота и пармезан са готови.