Edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на тиган»Маслен императорски ориз с азиатски гъбки

Маслен императорски ориз с азиатски гъбки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Маслен императорски ориз с азиатски гъбки
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"За основно или гарнитура - вижте как да си приготвите този нетрадиционен ориз по императорски"

Необходими продукти

  • императорски черен ориз - 1 ч.ч. (дългозърнест)
  • азиатски гъби - 150 грама Еноки
  • лук - 1/2 средна глава
  • масло - 15 грама
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го запържете в загрятия зехтин до златисто.

Добавете хубаво измития ориз и след кратко запържване сипете врящ бульон/вода в съотношение 1:6. Имайте предвид, че императорският ориз се нужда от двойно повече течност в сравнение с обикновения.

Когато течността заври, намалете огъня и гответе 40 минути (без да слагате капак).

Около 25-тата минута на готвенето добавете и целите гъбки.

Когато оризът омекне и абсорбира хубаво течността, добавете маслото и бъркайте.

Поднесете ориза като гарнитура или самостоятелно за леко основно. Дори и изстинал, той не се разкашква, а зърната остават отделени.

Масленият императорски ориз с азиатски гъбки е много вкусен!

Опитай и другите ни предложения за вкусни гъбки с ориз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: