Начин на приготвяне
Наситнете лука и го запържете в загрятия зехтин до златисто.
Добавете хубаво измития ориз и след кратко запържване сипете врящ бульон/вода в съотношение 1:6. Имайте предвид, че императорският ориз се нужда от двойно повече течност в сравнение с обикновения.
Когато течността заври, намалете огъня и гответе 40 минути (без да слагате капак).
Около 25-тата минута на готвенето добавете и целите гъбки.
Когато оризът омекне и абсорбира хубаво течността, добавете маслото и бъркайте.
Поднесете ориза като гарнитура или самостоятелно за леко основно. Дори и изстинал, той не се разкашква, а зърната остават отделени.
Масленият императорски ориз с азиатски гъбки е много вкусен!
Опитай и другите ни предложения за вкусни гъбки с ориз.