Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пълнозърнест хляб»Ръжен хляб по стара рецепта

Ръжен хляб по стара рецепта

ЛюдмилаЛюдмила
Новак
251k
Ръжен хляб по стара рецепта
Снимка: Людмила
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
"Домашен хляб като никой друг - ръжен хляб по стара рецепта"

Необходими продукти

  • ръжено брашно - 1 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • семена - 2 с.л. микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едно ръжено пълнозърнесто хлебче от мен, супер вкусно и ароматно.

Използвах чаша пълнозърнесто брашно /чаша от 300 мл/ и чаша ръжено брашно, лъжица сол, две лъжици микс семена, около лъжица олио и оцет.

Топла вода чаша, в която е разтворена маята, 7 грама суха, всичко се разбърква с лъжица, втасва до удвояване на обема си, след което, без да се премесва, се оформя и поставя в съд с капак, ползвам йена, предварително намазан с олио и поръсена с брашно.

Печем ръжения хляб по стара рецепта на 200 °C до готовност, първите десетина минути с капак, после без.

Лесно и чудесно!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: