Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200 °C горна/долна топлина. Намаслете формата с пружина.
За заливката измийте ревена, отрежете краищата и нарежете на дебели филийки. Почистете ягодите и ги нарежете на четвъртинки. Оставете и двете настрани.
За тестото смесете маслото със захарта и ваниловата захар до кремообразна смес. Разбъркайте яйцата едно по едно.
Смесете брашното с бакпулвера и солта и добавете към течните съставки. Изсипва се в тавата, заглажда се и се разпределят отгоре ревенът и ягодите. Печете в силно загрята фурна за 25-30 минути.
Междувременно разбийте белтъците (силно) до твърд сняг, като същевременно поръсвате със захарта и солта. Извадете пая от фурната и разпределете отгоре сместа за меренга. Продължете да печете полуготовия пай в гореща фурна за 10-15 минути.
Това е най-добрата рецепта за ягодов пай от ревен с меренг, със супер сочно тесто, което се приготвя за нула време. И най-вкусният топинг от сладки парченца ревен и ягоди. Всичко, което липсва, е хрупкавият, мек топинг от меренг отгоре. Насладете се!