Начин на приготвяне
Наситнете пилешкото месо и го задушете в загрята мазнина. Когато добие апетитен загар, прибавете наситнените гъби, морков, чесън и лук.
Разбъркайте и гответе до омекване на зеленчуците. Сипете пилешкия бульон и гответе 10-тина минути.
Пригответе Бешамела. За целта разтопете маслото в малка тенджерка и добавете брашното, като бъркате, за да не загори.
Бавно сипете топлото прясното мляко и бъркайте до сгъстяване на соса. Накрая поръсете със сол и индийско орехче.
На дъното на тава за печене сипете няколко лъжици Бешамел. Наредете ред кори за лазаня и ги полейте със соса от пилешко с гъби. Поръсете от трите вида сирена (настърган) и отново наредете ред кори за лазаня. Редувайте така до изчерпване на продуктите.
Завършете лазанята с кори, Бешамел и настъргани сирена.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете лазанята до апетитен загар.
Вкусната лазаня с пиле и гъби е готова.
Ако обичаш лазаня, опитай и другите ни предложения за лазаня с гъби.