Начин на приготвяне
Разтопете маслото и зехтина, в купичка натрошете сиренето.
Намазнете обилно всяка една кора за баница с разтопената мазнина и ги редете една върху друга.
На всеки пет кори слагайте натрошете сирене.
Наредете корите в намаслена тава и редувайте до изчерпване на корите.
Отгоре върху баницата сипете останалата мазнина и нарежете на парчета.
Разбийте яйцата. С непрекъснато разбиване добавете към тях горещата вода (на много тънка струя). Бъркайте хубаво, за да не се пресекат яйцата.
Залейте баницата и я оставете да престои така известно време, за да се напои.
Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор) и печете баницата до хубав загар (около 30 минути).
Перфектната баница със сирене е готова.