Начин на приготвяне
Пресейте брашното, добавете оцета, олиото, солта и водата. Замесете меко тесто. Разделете го на две топки. Обвийте в стреч фолио за 20 мин.
Маслото трябва да бъде със стайна температура. Натрошете сиренето, добавете разбитите яйца и разбъркайте.
Разточете едната топка тесто на тънка кръгла кора, намажете я с масло. Сгънете от едната и о другата страна до средата и пак намажете масло.
Сгънете противоположните краища и пак намажете с масло. Сгъвате по този начин, докато се получи квадратно тесто.
Поставяте пакетчето върху набрашнена чиния, поръсвате и него, завивате с хартия и поставяте за десет минути във фризер.
Правите по същия начин и другата топка тесто. Докато второто престоява във фризера, разточете първото на правоъгълна кора, голяма колкото тавата за печене.
Поставете я в намазнена тава, поръсете с плънка. Разточете второто пакетче по същия начин и сложете отгоре върху първата кора.
Защипете готовата баница по краищата и нарежете на квадрати. Намажете с масло.
Печете баницата със сирене за 35 мин. на 200 градуса
Щом е готова, напръскайте маслената баница със сирене и домашни кори с вода и оставете, покрита с кърпа, за 10 минути.