Начин на приготвяне
Замесва се тесто за баница от брашното, яйцето, олиото, оцета и хладка вода, колкото поеме. Омесва се добре и се разделя на две равни части. Те се завиват с кърпа и се оставят да починат за около 15 минути.
После всяка част от тестото се разделя на малки топки, които се разточват и се слепят помежду си с масло. По този начин се оформят две многолистни кори за баница.
Първата се поставя на дъното на намазнена тавичка. Залива се с плънка, приготвена от натрошеното сирене, разбитите три яйца и кафеената чашка прясно мляко. Отгоре се покрива с другата кора и краищата се притискат.
Баницата се набожда с вилица на няколко места и се залива с разтопеното масло и разбитите две яйца. Пече се в умерена фурна до зачервяване.