Edin.bg»Рецепти»Баница»Сръбска баница с готови кори

Сръбска баница с готови кори

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
18322k320
Сръбска баница с готови кори
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
17/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Каквото и да хапваме на закуска, винаги тайничко си мечтаем за баница, нали?"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г фини
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 350 г
  • кефир - 150 мл
  • газирана вода - 150 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази сръбска баница се приготвя рядка смес от три разбити яйца, ситно натрошено сирене, кефир, газирана вода, бакпулвер и олио.

Продуктите се размесват хубаво до еднородна смес. От нея се заделят няколко лъжици за намазване на баницата отгоре.

В намазнена тавичка се поставят три листа от финните кори, като краищата им излизат навън от нея, така че после да се подвият и загънат баницата.

Всеки отделен лист се смачква и оформя на рехава топка, която се потапя в яйчената смес и подрежда в тавата.

Така се процедира с всяка една кора, до изчерпването им.

Накрая с висящите краища се покрива сръбската баница, а със заделената смес се намазва.

Пече се във фурна загрята на 180 градуса за около половин час.

Вкусна и бърза закуска.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: