Edin.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Саралия с кори за баница

Саралия с кори за баница

Саралия с кори за баница
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
18
"Нищо не може да замени сладостта от тази вкусна саралия"

Необходими продукти

  • орехи - 1 купа счукани
  • кори за баница - 9 бр.
  • краве масло - 90 г студено
  • галета - 2 с.л.
  • олио - за поръсване
  • сироп
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • портокалова кора - 1 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр. /2 г/
  • вода - 400 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • захар - 250 г
  • кокосови стърготини - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предния ден пригответе сиропа, смесвайки захарта и водата. Добавете лимоновия и портокаловия сок, ванилията, портокаловата кора. Варете пет минути, извадете кора и оставете да изстине.

Смесете орехите и галетата. Поръсете половината на разстелена кора с олио, прегънете на две, поръсете със сместа с орехите и навийте на руло с точилка или пръчка.

Съберете краищата, извадете пръчката. Подредете баклавичките в тава. Отгоре сипете малко олио и парченца масло.

Печете разкошната саралия до готовност на 180 градуса. Извадете и сипете сиропа.

Оставете няколко часа сиропа да попие, залейте с останалия и поръсете саралията с кори за баница с кокос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: