Начин на приготвяне
За тази сръбска баница се приготвя рядка смес от три разбити яйца, ситно натрошено сирене, кефир, газирана вода, бакпулвер и олио.
Продуктите се размесват хубаво до еднородна смес. От нея се заделят няколко лъжици за намазване на баницата отгоре.
В намазнена тавичка се поставят три листа от финните кори, като краищата им излизат навън от нея, така че после да се подвият и загънат баницата.
Всеки отделен лист се смачква и оформя на рехава топка, която се потапя в яйчената смес и подрежда в тавата.
Така се процедира с всяка една кора, до изчерпването им.
Накрая с висящите краища се покрива сръбската баница, а със заделената смес се намазва.
Пече се във фурна загрята на 180 градуса за около половин час.
Вкусна и бърза закуска.