Edin.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа с тиква и топено сирене

Кремсупа с тиква и топено сирене

НикиНики
Новак
13363k
Кремсупа с тиква и топено сирене
Снимка: Ники
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
4 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
44 мин.
Порции
4
"Кремсупа с тиква и топено сирене - топла гозба за душата."

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • тиква - 1 кг
  • чесън - 2 скиидки
  • вода - 250 мл
  • сметана - 200 мл
  • топено сирене - 100 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • магданоз
  • черен пипер
  • тиквени семки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме в дълбок тиган лук, чесън и рендосан морков.

В отделна тенджера сваряваме до готовност нарязаната на кубчета тиква, заедно с щипка черен пипер и сол. Изключваме котлона.

После към тиквата прибавяме морковената смес от тигана, сметаната и прясното мляко. Пасираме всичко до гладка текстура на кремсупата.

Включваме отново тиквената супичка да заври и добавяме настъргано топено сирене. Варим, докато сиренето се усвои в бульона.

Отстраняваме гозбата от котлона и сервираме с тиквени семки и магданоз.

Кремсупа с тиква и топено сирене може да се поднесе със сухари, препечен хляб или златисти крутони.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: