Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена ципура с чесън и босилек

Печена ципура с чесън и босилек

Печена ципура с чесън и босилек
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Тази рецепта не е нищо претенциозно - просто съвършеното съчетание между вкусове и аромати!"

Необходими продукти

  • чери домати - 200 г микс
  • ципурa - 3 бр.
  • босилек - 1 вр. свеж
  • чесън - 4 ск.
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената рибка ципура трябва да се поръси със солчица и черен пипер на вкус.

След това я разполагаме върху хартия за печене и овкусяваме допълнително с чесън и босилек. Поливаме със зехтин.

Добавяме и чери доматките.

Печем ципурата, докато месото стане златисто, а чери доматките се разпукат.

Сервираме Печена ципура с чесън и босилек със свежа зеленолистна салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: