Начин на приготвяне
В дълбока тенджера сипваме вода да заври. През това време си измиваме доматите.
В друг дълбок съд сипваме студена вода. Щом водата заври, пускаме доматите за няколко секунди, изваждаме ги и веднага ги поставяме в съда със студената вода.
Така се белят за отрицателно време. Нарязваме си доматите на парченца или ги смиламе (въпрос на вкус).
Овкусяваме със сол и добавяме нарязаните на ситно магданоз и босилек (умишлено не е посочено количеството, защото всеки си слага, колкото желае, аз сложих по 1 връзка).
Объркваме добре и пълним бурканите с домати. Затваряме с капачки и подреждаме в тенджерата за варене. Варим около 30 минути.
След това изваждаме бурканите и ги поставяме върху кърпа с капачките надолу. Оставяме доматите с босилек в буркани така до охлаждане.
С готовите домати препоръчваме да опитате рецептните ни за патладжан с доматен сос, вкусна скумрия с доматен сос или тези спагети с домати.