Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе на тиган с масло

Пилешко филе на тиган с масло

Пилешко филе на тиган с масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Вкусно и сочно пилешко филе можете да направите по тази изпитана рецепта!"

Необходими продукти

  • пилешки филета - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка студено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките филета и попийте водата с кухненска хартия. Посолете и поръсете с черен пипер от двете страни. В малка купа разбийте яйцето с вилица.

В друга смесете галетата и брашното. Потопете филетата в разбитите яйца, а след това оваляйте добре в галетата.

Изпържете в загрята мазнина от двете страни до златисто. Извадете, подредете в чиния и веднага поставете по парче краве масло върху всяко.

Сервирайте пилешкото филе на тиган с масло веднага с желаната от вас гарнитура.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: