Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло от кайма с гъби и яйца

Руло от кайма с гъби и яйца

Руло от кайма с гъби и яйца
Снимка: Веселина Константинова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14
"Не пропускайте да опитате нашето руло от кайма с гъби и яйца"

Необходими продукти

  • руло
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 грама
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • черен пипер
  • плънка
  • спанак - 200 грама
  • гъби - 200 грама
  • яйца - 3 сварени
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете галетата в половин чашка вода.

Наситнете лука и го добавете в каймата заедно с галетата, разбъркайте и овкусете с черен пипер.

Загрейте олио в тиган и задушете нарязаните спанак и гъби за кратко. Охладете ги.

Сложете фолио за свежо съхранение върху плота и разстелете равномерно каймата.

Нарежете на половинки сварените яйца и ги наредете върху каймата. Разпределете плънката.

С помощта на фолиото завийте на солено руло.

Намазнете тава за печене и прехвърлете рулото.

Загрейте фурната и го изпечете до готовност.

Рулото от кайма с гъби и яйца е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: