Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Толстолоб с гарнитура от булгур

Толстолоб с гарнитура от булгур

Толстолоб с гарнитура от булгур
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • котлети от толстолоб - 2 броя (около 400 грама)
  • галета - 5 с.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • яйца - 1 брой
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио
  • гарнитура
  • орехи - 1/2 ч.ч. (смлени на дребно)
  • булгур - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • праз - 1 стрък
  • гъбен бульон - 2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете толстолоба с черен пипер и сол.

Смесете галетата със солта, а яйцето разбийте заедно с горчицата.

Потопете котлетите първо в яйчената смес, след което оваляйте в галетата.

Изпържете рибата в загрято олио до хубав златист цвят. Отцедете от излишната мазнина върху кухненска хартия.

За гарнитурата загрейте олиото на умерен огън. Запържете за 5 минути наситнете чесън и праз.

Прибавете булгура и разбъркайте, гответе още 2 минути. Сипете бульона и поръсете с ригана.

Намалете огъня и варете булгура до усвояване на течността. Свалете от огъня и добавете смлените орехи и наситнения копър.

Поднесете рибата с булгура.

Толстолобът с гарнитура от булгур е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: