Начин на приготвяне
Овкусете толстолоба с черен пипер и сол.
Смесете галетата със солта, а яйцето разбийте заедно с горчицата.
Потопете котлетите първо в яйчената смес, след което оваляйте в галетата.
Изпържете рибата в загрято олио до хубав златист цвят. Отцедете от излишната мазнина върху кухненска хартия.
За гарнитурата загрейте олиото на умерен огън. Запържете за 5 минути наситнете чесън и праз.
Прибавете булгура и разбъркайте, гответе още 2 минути. Сипете бульона и поръсете с ригана.
Намалете огъня и варете булгура до усвояване на течността. Свалете от огъня и добавете смлените орехи и наситнения копър.
Поднесете рибата с булгура.
Толстолобът с гарнитура от булгур е готов.