Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пъстърви на тиган

Пъстърви на тиган

Пъстърви на тиган
Снимка: Даниела Русева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Апетитна рецепта за пъстърва на тиган - за деня от седмицата, посветен на рибата"

Необходими продукти

  • бадеми - 100 г филирани
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1 китка пресен
  • масло - 125 г краве
  • пъстърва - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и посолете пъстървата. Оставете за половин час. Оваляйте в брашно.

Сипете 1 с.л. масло в тиган, изпържете рибата от двете страни. За другите 2 пак добавете масло.

Сложете останалото масло в тигана, когато рибата е готова. Сложете за филираните бадеми, сипете нарязания магданоз.

Запържете за малко, дръпнете от огъня и изстискайте сока от един лимон. Посолете с черен пипер и сол.

Оформете порциите - върху всяка риба сложете от бадемите. Гарнитурата на пъстървите на тиган е по желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: