Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Дядовата яхния с пилешки бутчета и зеленчуци

Дядовата яхния с пилешки бутчета и зеленчуци

Дядовата яхния с пилешки бутчета и зеленчуци
Снимка: Сергей Анчев
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Дядовата пилешка яхния е много, много вкусна"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 3 - 4 броя
  • картофи - 5 - 6 броя
  • домати - 400 грама (нарязани)
  • грах - 400 грама (замразен)
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • копър - 1 ч.л. сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво пилешките бутчета, обезкостете и ги нарежете на парчета.

Загрейте 3 лъжици олио в тиган и запържете пилето. Сипете 3 чаши топла вода и овкусете с черен пипер, дафинов лист и сол. Оставете да се задушава.

В друг съд сипете останалите 2 лъжици олио и запържете наситнените лук и морков.

Прибавете брашното с червения пипер, разбъркайте и сипете нарязаните на кубчета домати. Накрая добавете граха и овкусете с подправките.

След кратко готвене прибавете зеленчуковата смес към пилешкото.

Гответе яхнията още 20-тина минути и поднесете топла.

Дядовата яхния с пилешки бутчета и зеленчуци е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: