Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постна леща с чесън и моркови

Постна леща с чесън и моркови

Постна леща с чесън и моркови
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Постна леща яхния, която всеки обича"

Необходими продукти

  • моркови - 2 броя
  • леща - 400 грама (френска)
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 червена
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 8 - 10 скилидки
  • зехтин
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно зеленчуците.

Загрейте зехтина и ги задушете до омекване. Поръсете с червен пипер и сипете около литър вода.

Когато кипне, прибавете измитата леща и варете до готовност (ако се наложи, доливайте още гореща вода).

Посолете яхнията.

Загрейте маслото в тиган и запържете за кратко 1 лъжичка червен пипер.

Сипете в лещата, разбъркайте и поръсете с чубрица преди сервиране.

Постната леща с чесън и моркови е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: