Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик за начинаещи (без месене)

Тутманик за начинаещи (без месене)

Тутманик за начинаещи (без месене)
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Всеки начинаещ кулинар може да се справи с приготвянето на тутманика без месене"

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • захар - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - 100 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Добавете към тях с разбъркване захарта, солта, олиото и киселото мляко.

Добавете бакпулвера при брашното, размесете и сложете в купа при другите продукти на няколко пъти.

Натрошете сиренето, настържете кашкавала. Добавете в тестото за вкусния тутманик.

Разбъркайте и сипете в набрашнена и намазнена тава. Печете тутманика без месене до готовност на 180 градуса.

Тутманикът за начинаещи (без месене) е готов!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: