Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Картофен гювеч със свинско и гъби

Картофен гювеч със свинско и гъби

Картофен гювеч със свинско и гъби
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Богат картофен гювеч с гъби и свинско"

Необходими продукти

  • печени чушки - 5 червени
  • домати - около 300 грама от буркан (белени)
  • картофи - 800 грама
  • свински бут - 1 кг
  • зелен лук - 2 стръка
  • гъби - 5 големи
  • чесън - 3 скилидки
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • чубрица
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете свинския бут на по-големи хапки.

Лука нарежете на по-едро, гъбите на ивички, а картофите на кубчета. Печените чушки също нарежете на кубчета.

Сипете в гювеча олиото и добавете месото. Овкусете с подправките и разбъркайте добре.

Прибавете нарязаните зеленчуци и поръсете с още малко от подправките.

Накрая добавете белените домати и чесъна, сипете малко вода и поръсете с нарязан магданоз.

Сложете гювеча в студена фурна, включете на 180 градуса и печете около 90 минути.

Картофеният гювеч със свинско и гъби е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: