Edin.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Тригуни с крем и шоколадова глазура

Тригуни с крем и шоколадова глазура

Тригуни с крем и шоколадова глазура
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Тригуни с крем и шоколадова глазура - обожаваме ги и това е"

Необходими продукти

  • Тесто за кори
  • нишесте - 8 грама
  • вода - 140 грама
  • брашно - 280 грама
  • сол - 5 грама
  • Захарен сироп
  • вода - 360 грама
  • захар - 400 грама
  • лимонена киселина - 1 грам
  • За поръсване
  • масло - 160 грама
  • За крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • пудинг - 1 пакет на д - р Йоткер (без варене)
  • шоколадова глазура - украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, а в средата му оформете кладенче. Сипете вътре останалите продукти и постепенно заместе меко тесто. Оставете го да втаса за 20-тина минути.

Разделете тестото на топчета и ги набрашнете. Оставете да починат за още половин час. Покрийте ги с леко навлажнена кърпа.

Разточете топчетата на тънки кори.

Сложете по две кори една върху друга, а между тях намазнявайте с разтопено масло. След това сгънете на лента, която е широка около 10 см. Сгънете двата края на лентата, за да се получи правоъгълник.

Правоъгълниците сгънете на две до получаването на квадрат. Отгоре напръскайте с масло и прегънете още веднъж на две. Така се оформят тригуните.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете тригуните за около 35 минути или до готовност.

Охладете ги. Медувременно пригответе захарния сироп и направете пудинга по указанията на опаковката.

Сиропирайте охладените тригуни с горещия сироп и ги напълнете с пудинга, като използвате пош за целта.

Украсете с шоколадова глазура.

Тригуните с крем и шоколадова глазура са чудни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: