Начин на приготвяне
Пресейте брашното, а в средата му оформете кладенче. Сипете вътре останалите продукти и постепенно заместе меко тесто. Оставете го да втаса за 20-тина минути.
Разделете тестото на топчета и ги набрашнете. Оставете да починат за още половин час. Покрийте ги с леко навлажнена кърпа.
Разточете топчетата на тънки кори.
Сложете по две кори една върху друга, а между тях намазнявайте с разтопено масло. След това сгънете на лента, която е широка около 10 см. Сгънете двата края на лентата, за да се получи правоъгълник.
Правоъгълниците сгънете на две до получаването на квадрат. Отгоре напръскайте с масло и прегънете още веднъж на две. Така се оформят тригуните.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете тригуните за около 35 минути или до готовност.
Охладете ги. Медувременно пригответе захарния сироп и направете пудинга по указанията на опаковката.
Сиропирайте охладените тригуни с горещия сироп и ги напълнете с пудинга, като използвате пош за целта.
Украсете с шоколадова глазура.
Тригуните с крем и шоколадова глазура са чудни!