Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Медени сладки с шоколадова глазура

Медени сладки с шоколадова глазура

Медени сладки с шоколадова глазура
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
16
"Ароматни меденки с шоколадова поръска - насладете им се"

Необходими продукти

  • мед - 80 грама
  • глюкоза - 55 грама
  • брашно - 340 грама
  • пудра захар - 120 грама
  • канела - 2 грама
  • карамфил - 1 грама
  • олио - 50 мл
  • сода бикарбонат - 3 грама
  • амонячна сода - 4 грама
  • прясна мая - 6 грама
  • Още
  • сметана - 40 мл
  • шоколад - 100 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете половината брашно в голяма купа. Добавете меда, глюкозата, пудрата захар и останалите продукти. Прибавете ситно начукания карамфил.

Постепенно замесете меко тесто.

Прехвърлете го на плота и го доизмесете, като добавите и останалото брашно. Увийте готовото тесто в стреч фолио и го приберете да се охлади в хладилника за 20-тина минути.

Разточете с точилка и изрежете кръгчета с помощта на чаша или кръгла формичка.

Сложете хартия за печене в тава и наредете сладките на разстояние една от друга.

Загрейте фурната на 220 градуса и изпечете меденките до готовност - не повече от 10 минути. Охладете ги.

Разтопете шоколада със сметаната. Залейте меденките или направо ги потопете вътре - изборът е ваш.

Медените сладки с шоколадова глазура са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: