Начин на приготвяне
Сипете половината брашно в голяма купа. Добавете меда, глюкозата, пудрата захар и останалите продукти. Прибавете ситно начукания карамфил.
Постепенно замесете меко тесто.
Прехвърлете го на плота и го доизмесете, като добавите и останалото брашно. Увийте готовото тесто в стреч фолио и го приберете да се охлади в хладилника за 20-тина минути.
Разточете с точилка и изрежете кръгчета с помощта на чаша или кръгла формичка.
Сложете хартия за печене в тава и наредете сладките на разстояние една от друга.
Загрейте фурната на 220 градуса и изпечете меденките до готовност - не повече от 10 минути. Охладете ги.
Разтопете шоколада със сметаната. Залейте меденките или направо ги потопете вътре - изборът е ваш.
Медените сладки с шоколадова глазура са готови.