Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Медени сладки с течен шоколад

Медени сладки с течен шоколад

Медени сладки с течен шоколад
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
30

Необходими продукти

  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 500 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • декорация
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • течен шоколад - 1 с.л. Нутела
  • краве масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте захарта с яйцата. Добавете пресятото брашно със содата, олиото, меда и канелата. Разбъркайте, сипете върху набрашнена повърхност и размесете тестото.

Разделете на две части и разточете всяка с дебелина 1/2 мм. С форма за сладки звездичка, набрашнена изрежете домашните сладки.

Наредете в тава с хартия за печене и печете меденките за 8 мин. до покафеняване.

Украсете с шоколадова смес, приготвена от разтопено масло и шоколад. Разбъркайте с прясното мляко да стане глазура. Сипете в пош и украсете.

Медените сладки с течен шоколад поднесете за следобедно кафе или чай.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: