Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с течен шоколад и лешници

Кекс с течен шоколад и лешници

Кекс с течен шоколад и лешници
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • брашно - 2 водни чаши
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • захар - 1 водна чаша
  • лешници - 7 - 8 бр. (едро нарязани)
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
  • течен шоколад - 50 г
  • какао - 1 с.л.
  • олио - 40 мл
  • сода за хляб - 1 щ.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете киселото мляко с угасената в него сода и сипете олио.

Прибавете едро нарязаните лешници, ванилията и брашното с бакпулвера. Разбъркайте до хомогенна смес и отделете половин чаша. В нея добавете течния шоколад и какаото.

Пригответе си правоъгълна форма. Сипете вътре половината от бяла смес, а отгоре с лъжица оформете няколко кръга от шоколадовата. С помощта на нож минете, за да получите мраморен ефект.

Сипете останалата бяла смес и отново процедирайте по същия начин с кафявата смес.

Загрейте фурната на 160 градуса и изпечете кекса до готовност.

Кексът с течен шоколад и лешници е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: