Начин на приготвяне
За да стане по течен шоколадът, към него добавяме малко прясно мляко и го затопляме.
Вземаме си тава и започваме да редим корите за баклава.
Между листите ръсим течен шоколад, смлени орехи и късчета локум.
Това продължава, докато свършат продуктите.
Подредената баклава нарязваме както предпочитаме.
Внимателно я заливаме, равномерно с краве масло, което сме разтопили.
Поставяме баклавата в загрята на 180 °C фурна и печем, докато корите станат златисти.
През това време загряваме на котлона водата за сиропа.
Към него прибавяме захарта и какаото. Бъркаме и варим около 15 минути.
Със сиропа, който е готов, поливаме вече студената баклава.
Поднасяме готовата баклава с течен шоколад, когато е престояла едно денонощие.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и рецептите ни за баклава саралия, традиционната баклава с орехи или нашите турски баклави.