Edin.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Турска баклава с течен шоколад

Турска баклава с течен шоколад

Турска баклава с течен шоколад
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Поднасяме готовата баклава с течен шоколад, когато е престояла едно денонощие - дано устискате"

Необходими продукти

  • кори - 2 пакета, за баклава
  • прясно мляко - за разреждане
  • течен шоколад - 350 мл
  • локум - 2 кутия
  • масло - 250 г
  • какао - 2 с.л
  • орехи - 300 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да стане по течен шоколадът, към него добавяме малко прясно мляко и го затопляме.

Вземаме си тава и започваме да редим корите за баклава.

Между листите ръсим течен шоколад, смлени орехи и късчета локум.

Това продължава, докато свършат продуктите.

Подредената баклава нарязваме както предпочитаме.

Внимателно я заливаме, равномерно с краве масло, което сме разтопили.

Поставяме баклавата в загрята на 180 °C фурна и печем, докато корите станат златисти.

През това време загряваме на котлона водата за сиропа.

Към него прибавяме захарта и какаото. Бъркаме и варим около 15 минути.

Със сиропа, който е готов, поливаме вече студената баклава.

Поднасяме готовата баклава с течен шоколад, когато е престояла едно денонощие.

Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и рецептите ни за баклава саралия, традиционната баклава с орехи или нашите турски баклави.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: