Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пандишпанови лунички с шоколадова глазура

Пандишпанови лунички с шоколадова глазура

Пандишпанови лунички с шоколадова глазура
Снимка: Гергана Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Почерпете своите гости с тези ефектни пандишпанови лунички"

Необходими продукти

  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • яйца - 5 броя
  • олио - 5 с.л.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
  • вода - 5 с.л.
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете яйцата със захарта в дълбока купа. С миксер разбийте до побеляване.

Добавете брашното с ванилията, олиото и водата. Отново разбъркайте много хубаво.

Намазнете тава за печене и сипете сместа вътре.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кекса до готовност - около 40 минути са достатъчни.

Оставете да се охлади и го нарежете с помощта на чаша с тънки стени на лунички.

Наредете луничките в подходяща чиния и ги поръсете с течен шоколад.

Пандишпановите лунички с шоколадова глазура са готови.

Опитай и другите ни пандишпанови сладкиши.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: