Начин на приготвяне
Най-напред се разбива краве масло със захар. Прибавят се жълтъците. Разбърква се.
По малко се добавят пресетите брашно и бакпулвер, както и нишестето.
Омесваме меко тесто и го завиваме във фолио за свежо съхранение. Оставяме го в хладилника за 1 час.
След това се разточва и от него се режат кръгли парченца. Подреждат се в тава върху хартия за печене.
Печем всички бисквити за 7-8 минути на 180 градуса, като внимаваме да не прегорят.
Междувременно марципанът трябва да се разточи и от него се режат кръгчета.
Готовите бисквити се мажат със сладко от малини и се покриват с марципан. Отгоре се залепя втора намазана бисквита.
Така приготвените пресни слепени сладки се поливат с разтопен шоколад.
Украсяват се с цветни пръчици. Съхраняват се в хладилник.
Слепените бисквити с шоколадова глазура са голямо изкушение за малки и големи.