Edin.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Ябълкови кексчета с ром

Ябълкови кексчета с ром

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Ябълкови кексчета с ром
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Много любими и ароматни ябълкови кексчета"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • кафява захар - 2 с.л.
  • ябълки - 2 бр. (200 г обелени и почистени)
  • краве масло - 100 г меко
  • брашно - 170 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • канела - 1/2 ч.л.
  • фурми - 5 бр. без костилките (може и стафиди - 2 с.л.)
  • ром - 2 капачки, бял или тъмен
  • пудра захар - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр. /2 г/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките настържете на ренде и смесете с рома, канелата, лимоновия сок и кафявата захар. Добавете нарязаните фурми.

Разбийте маслото с пудрата захар. Добавете едно след друго яйцата и разбийте.

Пресейте брашното и бакпулвера със солта. Добавете при сместа за ябълковите кексчета и разбъркайте. сипете и ябълките.

Разсипете във форми за мъфини и печете ароматните мъфини на 160 градуса за 25 мин.

Ябълковите кексчета с ром са готови!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: