Начин на приготвяне
Омесете каймата с 2 с.л. от булгура и я овкусете със солта, пипера, кимиона и чубрицата.
Оформете малки топченца от нея.
Сипете 2 и 1/2 л вода в голяма тенджера.
Нарежете лука, моркова и чесъна на ситно и ги запържете в дълбок тиган с мазнина.
Сипете нарязаните на ситно чушки, джинджифила, целите картофи и куркумата.
Щом поомекнат зеленчуците, добавете топчетата и доматите.
Оставете вкусната супа да ври.
Извадете картофите и ги намачкайте на кашичка - върнете ги в супата.
Добавете останалия булгур малко преди да махнете супата от котлона и я овкусете със сол и черен пипер.
Добавете и изпечените предварително 2 чушлета.
Поръсете супата с магданоз и я поднесете с резени лимон.
Булгурената супа с кюфтенца е много вкусна.
Добър апетит!