Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Булгурена супа с кюфтенца

Булгурена супа с кюфтенца

Булгурена супа с кюфтенца
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Разкошни са тези булгурени кюфтенца, обожаваме ги"

Необходими продукти

  • кайма - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • картофи - 2 бр.
  • чушки - 1/2 зелена + 1/2 червена
  • джинджифил - 2 см корен
  • куркума - 1 ч.л.
  • булгур - 1 ч.ч.
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • люти чушки - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • олио
  • черен пипер
  • магданоз
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с 2 с.л. от булгура и я овкусете със солта, пипера, кимиона и чубрицата.

Оформете малки топченца от нея.

Сипете 2 и 1/2 л вода в голяма тенджера.

Нарежете лука, моркова и чесъна на ситно и ги запържете в дълбок тиган с мазнина.

Сипете нарязаните на ситно чушки, джинджифила, целите картофи и куркумата.

Щом поомекнат зеленчуците, добавете топчетата и доматите.

Оставете вкусната супа да ври.

Извадете картофите и ги намачкайте на кашичка - върнете ги в супата.

Добавете останалия булгур малко преди да махнете супата от котлона и я овкусете със сол и черен пипер.

Добавете и изпечените предварително 2 чушлета.

Поръсете супата с магданоз и я поднесете с резени лимон.

Булгурената супа с кюфтенца е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: