Начин на приготвяне
Наситнете скилидките чесън, глава лук и смесете с настъргания морков.
Омесете каймата с втората глава лук, накиснатата и отцедена филийка хляб. Оформете кюфтета и ги изпържете в сгорещено олио.
Извадете ги и в същата мазнина изпържете до омекване на зеленчуците.
Наситнете доматите и заедно с течността от буркана ги сипете в тигана. Поръсете с черен пипер, захар, сол и накрая добавете дафиновите листа. Варете доматения сос на тих огън, като разбърквате често.
Поръсете соса с магданоз. Поднесете кюфтетата със соса.
Доматеният сос за домашни кюфтенца е много сполучлив.
Ако обичаш кюфтета, опитай непременно тези кюфтета с доматен сос или кюфтенцата в бял сос.