Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Печени ребра с картофи в тава

Печени ребра с картофи в тава

Печени ребра с картофи в тава
Снимка: Веселина Константинова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Когато изпълняваме тази рецепта, пълним тавата с ребърца и картофки"

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • свински ребра - 500 грама
  • универсална подправка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинските ребра с посочените подправки и оставете да се мариноват.

Междувременно нарежете картофите на тънки филийки и ги сипете в намазнена тава.

Посолете и разпределете отгре ребрата.

Загрейте фурната и печете картофите и ребърцата до готовност, като ги обърнете веднъж.

Печените ребра с картофи в тава са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: