Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Лимецови соленки с черен сусам

Лимецови соленки с черен сусам

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Лимецови соленки с черен сусам
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
43 мин.
Порции
6
"За следобедна закуска поднесете лимецовите соленки със сусам"

Необходими продукти

  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно от лимец - 320 г пълнозърнесто
  • зехтин - 60 мл
  • лимонов сок - 4 с.л. прясно изцеден
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 160 мл
  • черен сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите съставки в съд. Сипете зехтина, сока от лимон и водата и забъркайте тесто.

Сипете върху хартия за печене. Заравнете и поръсете със сусам.

Печете соленките за половин час на 175 градуса.

Оставете ги да изстинат и нарежете соленките със сусам на правоъгълници или квадрати.

Лимецовите соленки с черен сусам са здравословни и много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: