Edin.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Класическо доматено гаспачо с чушки

Класическо доматено гаспачо с чушки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Класическо доматено гаспачо с чушки
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Класическото доматено гаспачо е идеално предястие за горещите летни дни"

Необходими продукти

  • краставици - 100 грама
  • домати - 1 кг (добре узрели)
  • лук - 50 грама
  • чушки - 1 брой (зелена)
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • вода - околож150 мл
  • оцет - 30 мл
  • зехтин - 100 мл
  • крутони
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете зеленчуците. За украса оставете по едно парченце домат, лук, чушка и краставицата.

Изсипете останалите зеленчуци в блендер и пасирайте. Добавете оцета, водата и зехтина, посолете на вкус. Смелете отново до фина консистенция.

Приберете гаспачото в хладилник за няколо часа - то трябва да се охлади добре.

Сипете в чинийки и украсете с наситнените заделени зеленчуци.

Поръсете всяка порция с малко оцет, зехтин и сол. Поднесете с крутони.

По желание може да пуснете няколко кубчета лед във всяка студена супа.

Класическото доматено гаспачо с чушки е идеално предястие за горещите летни дни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: