Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Бабината манджа с лапад и ориз

Бабината манджа с лапад и ориз

EfrosiaEfrosia
Новак
52311
Бабината манджа с лапад и ориз
Снимка: Niki Zhelyazkova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"От бабината манджа с лапад по-вкусна няма"

Необходими продукти

  • лапад - 500 грама
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - пресен
  • олио - 5 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте почистения лапад.

Наситнете зеления лук, запържете го в загрятото олио. Когато омекне, добавете наситнения лапад, поръсете с червения пипер и разбъркайте добре.

Сипете водата и измития ориз. Варете манджата на умерен огън.

Накрая поръсете с джоджен, магданоз и сол на вкус.

Бабината манджа с лапад и ориз е много вкусна и лесна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: