Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхния»Лападена яхния с кюфтенца

Лападена яхния с кюфтенца

Лападена яхния с кюфтенца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Лападена яхния с кюфтенца кой би ни отказал"

Необходими продукти

  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • кайма - 250 грама
  • ориз - 6 с.л. (за каймата)
  • вода - 600 мл (топла)
  • брашно - 1 ч.ч. за овалване
  • джоджен - 10 листа
  • лапад - 1 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прибавете ориза към каймата, овкусете с чубрицата и разбъркайте. Оформете 10-тина малки кюфтенца и оваляйте всяко едно в брашно.

Загрейте олио и изпържете кюфтенцата до готовност. Извадете ги в чинийка.

В същото олио сипете още малко мазнина и задушете наситнения лук.

Междувременно бланширайте лапада за 2-3 минути и го нарежете. Прибавете го в тенджерата с лука. Сипете ориза и гответе докато зрънцата станат стъклени.

Поръсете с черен, червен пипер и сол. Налейте топлата вода, разбъркайте и върнете кюфтенцата в яхнията. Варете до готовност.

Лападената яхния с кюфтенца е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: