Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди на жулиени.
Сипете чашка зехтин в тиган, загрейте и запържете пилешкото за няколко минути.
Прибавете наситнените чесън и лук. Налейте бялото вино и изчакайте да се изпари алкохолът. Сипете 2 лъжици лимнов сок, овкусете с черен пипер, сол и лимоновата кора.
Разбъркайте и сипете топлия зеленчуков бульон. Сложете капак и гответе 20-тина минути.
Размийте лъжица брашно с малко водичка и сипете в тигана - така сосът ще се сгъсти.
Прибавете наситнения магданоз, разбъркайте и гответе за кратко. Когато кипне, свалете от огъня.
Отделно разбийте 2 лъжици кисело мляко с 1 жълтък и прибавете към готвеното пиле.
Поднесете с гарнитура по избор.
Пилешките гърди с кисело мляко и шалот са много вкусни.