Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с кисело мляко и шалот

Пилешки гърди с кисело мляко и шалот

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Пилешки гърди с кисело мляко и шалот
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ето как да направите най-вкусното пилешко месце"

Необходими продукти

  • жълтъци - 1 брой
  • пилешки гърди - 400 грама
  • зеленчуков бульон - 200 мл
  • шалот - 3 глави
  • зехтин - 1 к.ч.
  • бяло вино - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • лимонова кора - настъргана
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на жулиени.

Сипете чашка зехтин в тиган, загрейте и запържете пилешкото за няколко минути.

Прибавете наситнените чесън и лук. Налейте бялото вино и изчакайте да се изпари алкохолът. Сипете 2 лъжици лимнов сок, овкусете с черен пипер, сол и лимоновата кора.

Разбъркайте и сипете топлия зеленчуков бульон. Сложете капак и гответе 20-тина минути.

Размийте лъжица брашно с малко водичка и сипете в тигана - така сосът ще се сгъсти.

Прибавете наситнения магданоз, разбъркайте и гответе за кратко. Когато кипне, свалете от огъня.

Отделно разбийте 2 лъжици кисело мляко с 1 жълтък и прибавете към готвеното пиле.

Поднесете с гарнитура по избор.

Пилешките гърди с кисело мляко и шалот са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: