Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени пилешки гърди с много зеленчуци

Печени пилешки гърди с много зеленчуци

Печени пилешки гърди с много зеленчуци
Снимка: Станислава Вълкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Една доста традиционна комбинация от продукти, но същевременно и доста вкусна - не забравяйте да овкусите добре тази гозба с пилешки гърди и зеленчуци"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 500 грама
  • картофи - 2 големи
  • бяло вино - 200 мл сухо
  • моркови - 2
  • патладжани - 1 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • люти чушки - 2 бр. сухи
  • босилек
  • зехтин
  • розмарин
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете зехтина в тиган и го загрейте. Добавете нарязаното пилешко филенце и го запържете до хубав златист цвят. Сложете в чиния и оставете настрана.

Запържете за кратко в тигана нарязания зелен лук, моркови, картофи и патладжан на филийки. Овкусете зеленчуците с подправки и сол на вкус.

Сипете всички съставки заедно с месото в тава. Сипете бялото вино в тиган, ако необходимо налейте малко бульон или топла вода. Разбъркайте и сипете в тавата.

Печете пилешкото със зеленчуците в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Сервирайте

Печените пилешки гърди с много зеленчуци са много вкусни, опитайте!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: