Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени бутчета с много зеленчуци

Печени бутчета с много зеленчуци

Печени бутчета с много зеленчуци
Снимка: Йозлям Кадирова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"За да не са самотни печените бутчета, им добавяме и много зеленчуци"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 (с част от гърба)
  • моркови - 2
  • чушки - 2 червени
  • чушки - 2 зелени
  • картофи - 3 средни
  • лук - 1 глава
  • масло - 3 с.л. разтопен
  • зехтин - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре бутчетата и по желание ги разделете. В тава сипете всички зеленчуци, на едри кубчета, само лукът трябва да е наситнен.

Добавете маслото и зехтина и разбъркайте, за да има равномерно навсякъде.

Сложете пилешките бутчета и завийте с хартия за печене - намокрена и добре отцедена.

Може да завиете с фолио, вместо да ползвате хартия.

Печете в загрята на 180 градуса фурна около 40 минути, след което отвийте и печете до хубав загар на пилешкото.

Печените бутчета с много зеленчуци са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: