Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки жулиени по индийски

Пилешки жулиени по индийски

Пилешки жулиени по индийски
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Потапяме се в ориенталската кухня с тези пилешки жулиени по индийски"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 300 грама (гърди)
  • гъби - 200 грама
  • сметана - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 брой
  • кафява захар - 1 щипка
  • къри - 1 ч.л.
  • олио - 3 лъжици
  • хималайска сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете почистената чушка. Нарежете гъбите, лука също надребнете и заедно с чушката задушете всичко в загрята мазнина.

Щом зеленчуците поомекнат, добавете кърито и гответе още няколко минути.

Прибавете в тигана нарязаните пилешки гърди.

Пържете до готовност на месото - около 20 минути. Накрая добавете захарта, солта и сметаната.

Пилешките жулиени по индийски са много вкусни и лесни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: