Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Пържоли»Агнешки пържоли с праз и розмарин

Агнешки пържоли с праз и розмарин

Агнешки пържоли с праз и розмарин
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Как човек да устои на тези агнешки пържолки, когато са приготвени по този начин?"

Необходими продукти

  • домати - 4 бр.
  • розмарин - 1 ч.л. сух
  • пържоли - 4 бр. агнешки
  • кориандър - 1 ч.л.
  • праз лук - 4 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • краве масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете половината от маслото в тиган. Запечатайте агнешките пържоли за две минути от двете страни.

Нарежете обелените домати и счукайте чесъна. Посолете. В тава за печене сипете чесъна и доматите, отгоре сложете пържолите, посипете розмарин.

Завийте с фолио и печете агнешкото за 20 мин. на 200 градуса. Запържете нарязания праз с другото масло. Поръсете кориандър.

Поднесете чинията с праз, отгоре пържола и домати, полейте със соса.

Агнешките пържоли с праз и розмарин са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: