Рибена супа от хек

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Рибена супа от хек
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Рибената супа от хек е голяма вкусотия, не я изпускайте"

Необходими продукти

  • риба - 1 бр. мерлуза
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сос - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • аспержи - 5 стръка
  • зехтин - 70 мл
  • бяла ряпа - 60 г
  • див лук - няколко стръка
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За бульон
  • бяла ряпа - 60 г
  • целина - 2 стръка
  • домат - 1 бр.
  • джинджифил - 30 г
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • зехтин - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и отделете филетата.

Сложете костта и главата в голяма тенджера заедно с обелените и нарязани на две зеленчуци.

Залейте ги с вода, която да да ги залива и ги варете 30 минути.

Прецедете бульона и го върнете в същата тенджера - поддържайте го топъл.

Нарежете ряпата, целината, моркова и аспержите на ситно и ги задушете в дълбок тиган със зехтин, докато омекнат.

Добавете доматения сос и настъргания чесън. Сипете горещия бульон и варете ястието около 15 минути.

Потопете рибните филета за няколко минути във вряща вода и ги извадете.

Отделете месцето от кожата и го накъсайте на едри парчета.

Добавете ги към другите продукти и оставете рибената чорба за още няколко минути на котлона.

Овкусете я с бял пипер, сол и нарязан на ситно див лук.

Рибената супа от хек е голяма вкусотия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: