Edin.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник от шаран с ориз и праз

Рибник от шаран с ориз и праз

Рибник от шаран с ориз и праз
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Никулденската трапеза има нужда от този рибки с шаран и ориз"

Необходими продукти

  • домати - 1 бр.
  • ориз - 100 г
  • шаран - 4 котлета
  • целина - листа
  • праз - 2 стръка
  • сол
  • девесил - пресен
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - пресен
  • олио - 5 с.л.
  • орехи - 50 г нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете рибните котлени с черен пипер и сол. Задушете в олио предварително накълцания праз с малко вода за няколко минути. После добавете нарязания и обелен домат.

Гответе няколко минути, измийте и добавете ориза. Запържете, овкусете с подправките и сипете малко вода.

Сипете рибника в тава, отгоре наредете шарана и поръсете с натрошените орехи.

Полейте с вода 1:3 (ориз:вода) и печете за час на 200 градуса.

Рибникът от шаран с ориз и праз е чудесен за Никулден!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: