Начин на приготвяне
Разбийте 3 от яйцата заедно с олиото.
Угасете содата в една от кофичките кисело мляко. Добавете към яйчената смес.
Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера, солта, захарта и гриса. Разбъркайте и прибавете постепенно към течните съставки. Добавете натрошеното сирене.
Пригответе кръгла форма за печене с диаметър 26 см. Намазнете и я поръсете с малко грис или брашно.
Сипете вътре сместа и заравнете. Загрейте фурната на 200 градуса. Печете тутманика около 20 минути.
Извадете и го залейте със смес, приготвена от втората кофичка кисело мляко и разбитите 3 яйца.
Печете до апетитен загар на заливката.
Добруджанският малай с царевичен грис е готов.